Communication & Sales Support

Grenzen overschrijdend voor de hout-, meubel- en interieurbranche

U bent op de pagina ‘Verhaal achter Kicss’

Het verhaal achter Kicss

Creativiteit

Vraag mensen mij in één woord te omschrijven, dan is “creatief” vaak het antwoord. Klopt. Creativiteit is voor mij synoniem aan “maken”.

Met de handen iets maken. Denk hierbij aan papier, glas, textiel en hout, potloden en penselen.

Bovendien gaat de fotocamera bijna altijd mee op pad. Naar buiten: met de fiets, step, skeelers of gewoon te voet een eind (hard-)lopen.

Analytisch en probleemoplossend denken

Analytisch en probleemoplossend denken: niet alleen de handen, maar ook het brein is creatief, waarbij je je kunt afvragen wat door wat wordt aangestuurd. Dit geldt ook voor marketing, waarvan communicatie en verkoop deel uitmaken. Stemt de organisatie de strategie op de vraag van de markt af of creëert de organisatie de vraag en springt daar strategisch op in?

Marketing (internatinaal)

Creativiteit is volop inzetbaar bij communicatie en verkoop, dus ook bij (internationale)marketing. Waar zijn mogelijkheden te vinden? Wat kan er verbeterd worden? Hoe, wie, wat, waar, wanneer, waarom?

Vooral dat ‘waarom‘: naast creatief ben ik ‘weetgierig’. Onderbouwde antwoorden zoeken: het is telkens een uitdaging om de juiste antwoorden te vinden om een maximaal  resultaat te behalen.

Ik geef niet graag op als iets niet lukt. Als het niet rechtsom kan, dan maar linksom. En als dat niet lukt, dan maar via een andere ‘route’, vertrouwend op en gebruik makend van het creatieve brein.

Kicss

Kuipers International Communication & Sales Support: het lag voor de hand om  het zo te gaan doen. Een combinatie van me ergens in vast kunnen bijten, creativiteit, interesse in talen en het buitenland, marketing en ervaring in sales in de duitstalige en de Scandinavische landen, waarbij talenkennis een vereiste was (en is).  

Naast Kicss ben ik medevennoot van ten Bergen & Kuipers VOF, meubelmakerij en interieurbouw. Dit betekent dat ik dagelijks te maken heb met hout, meubels en interieurs. Het verklaart meteen mijn specialsime in deze branche.

Alles komt in Kicss bij elkaar!